уторак, 17. децембар 2013.

Canon EOS 40D,Sigma 3,8-5,6/18-125 OS HSM

Da se razumemo: Možda će medju mojim aparatima biti nekad ponudjen i neki primerak sa Full HD videom. Obećavam da to nikad neće biti prezentovano kao prednost fotoaparata, niti to ima veze sa fotografijom. Osim ako zamišljate da ste Vinsent Laforet. A niste, znam da niste. Nikad nećete ni biti, ili bar 99.9% vas koji prvo pitate – ima li video zapis?
    Voleo bih da sretnem nekog medju vama mladima koji će reći - Hoću da budem Nadar. Hoću da budem Anri Kartije Breson. Hoću da budem Ansel Adams. Ali, vi to nećete reći. Da biste postali fotografi tog kalibra morate mnogo da učite. Vi to, uglavnom, nećete. Što da učite, kad možete da preklopnik okrenete na zeleni kvadrat i pritisnete okidač.
  Dakle, Canon EOS 40D nema full hd video. I? Ništa. To mu ni najmanje ne smeta da bude najkvalitetnije Canon APS-c telo. Sumnjate? Recite, da li mislite da su se Canon EOS 60 i 70D približili EOS 1Ds MKIII, ili bar EOS 5D MKII? Ma nisu, na žalost, približili su se trocifrenoj seriji, 650 i 700 a to, verujte mi, nije ni plus, ni kompliment za dvocifrenu diviziju. Pa ni telo mu više nije magnezijumsko, nego pola aluminijumsko a pola plastično (ma kako oni tu plastiku nazivali)
    Ovde govorimo o generaciji Canon EOS APS-c tela koja je izlečena od svih dečijih bolesti 10D, 20D i 30D i kao punokrvno grlo startovalo u trci vrhunskih profesionalnih DSLR kamera.
      Objektiv Sigma koji ide uz njega je potpuno nov u originalnom pakovanju i sa dokumentacijom. U radnjama košta 310 evra. Canon 18-135 objektiv u toj klasi košta 350, i u praksi ne može ovoj Sigmi ni da glanca poklopce.
Kao novo.
 Pa sad, lepi moji Bresoni, Nadari, Ansel-Adamsi, Peterneci, izvolite!

Нема коментара:

Постави коментар